Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Кисело зеле със свински кокал

Кисело зеле със свински кокал

DayaDaya
Новак
2423338
Кисело зеле със свински кокал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Обещахме да сме на диета и си държим на думата, само ще поръсим това кисело зеле с малко свински кокали, така - за вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • свинскo месо - 4 бр. с кокали (или врат)
  • кисело зеле - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 бр. (или чесън на прах)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиснките кокали се слагат да се сварят, като към тях се добавят подправки изцяло по ваш вкус. Възможно е това да бъде комбинирана подправка за свинско месо или просто сол на вкус. Желателно е месото да е хубаво сварено.

Киселата зелка се изважда и се отцежда хубаво, след това се нарязва. Към нея се прибавя нарязаният морков, който се използва, за да неутрализира натрапчивата киселина на зелето.

Поставят се в тенджера и се слагат да се задушат на бавен огън. След десетина се прибавят червеният пипер, чесънът и доматеното пюре и яденето къкри така още 5-6 минути.

След като всичко е готово, към продуктите се прибавят сварените кокали с част от бульона (приблизително 2 чаени чаши). Задушаването продължава за още около 20 минути, след което гозбата се сваля от огъня.

Фурната се включва на 200 градуса, за да загрее. След това съдържанието на тенджерата е задушено, то се изсипва в тава за печене. Пече се 200 градуса около час.

За по-точна преценка следете фурната - когато зелето изглежда запечено, ястието е готово за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Зелето винаги заедно със свинското.Така нищо не правиш.Оценка:Слаб2
19.01.2024 13:28