Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди с кисело зеле

Свински гърди с кисело зеле

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Свински гърди с кисело зеле
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 800 г
  • свински гърди - 400 - 500 г
  • чушки - 2 бр. червени, сухо
  • домати - 1 бр.
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - малко
  • олио - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво зелето и го нарязваме в тенджера. Наливаме вода, след което го слагаме да поври на котлона за около 20-30 минути, за да поомекне.

Свинските гърди ги нарязваме и запържваме в тиган до зачервяване. В друг тиган запържваме домата с малко олио, добавяме и подправките, но без солта.

Готовото зеле, готовите свински гърди и доматения сос изсипваме в тава, нарязваме чушките, размесваме хубаво и ако е необходимо, добавяме сол, на вкус и вода.

Слагаме да се пече в силна фурна. Щом се запече хубаво отгоре и хване коричка, го махаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: