Класическо ризото Миланезе

Petya KeranovaPetya KeranovaНовак183
19/01/2017
"Направете първите си стъпки в Италианската кухня с това великолепно класическо ризото Миланезе И да ви е сладко!"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 835
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтворете шафрана в 50 мл от бульона. Задушете леко наситнените лук и чесън в зехтина и малко от маслото.

Добавете ориза, без да го миете, разбъркайте добре и сипете бялото вино. Започнете да добавяте черпак по черпак горещия телешки бульон, като продължавате да бъркате, докато течността се абсорбира.

Накрая добавете течността със шафрана, солта и маслото. Оттеглете от огъня, добавете пармезана, като си оставите малко за поръсване.

Разбъркайте, покрийте с памучна кърпа и оставете да почине 5 мин. Поднесете в добре затоплени чинии, поръсено с останалия пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар