Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ризото Миланезе, както го правят италианците

Ризото Миланезе, както го правят италианците

Ризото Миланезе, както го правят италианците
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 300 г
  • пармезан - 80 г
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • масло - 60 г
  • шафран - 5 г
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • бяло вино - 250 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.

В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.

Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като стъклен, наливаме виното и изчакваме да се изпари алкохолът от него.

Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.

След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът.

След като ризотото Миланезе е готово, се сваля от котлона и се прибавя маслото и настърганият на ситно пармезан.

Разбъркваме нашето оригинално италианско ризото Миланезе.

Ризотото се поднася поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: