Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото ала Миланезе

Ризото ала Миланезе

MarianeMariane
Джедай
5611k
Ризото ала Миланезе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Точно както го правят там - стъпка по стъпка и черпак по черпак ..."

Необходими Продукти

  • бульон - 1 л телешки
  • лук - 1/2 глава
  • мозък - 30 г телешки
  • масло - 50 г
  • ориз - 350 г арборио
  • вино - 75 мл червено
  • шафран - 1/3 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте бульона. Междувременно загрейте половината масло и добавете към него ситно нарязания лук, телешкия мозък.

Запържете до омекването на лука и добавете ориза.

Запържете продуктите за няколко минути, след това залейте с виното, кипнете и варете 2 минути.

Добавете около 200 мл бульон и варете до абсорбирането му. След това добавете постепенно и останалата част от бульона, като в една от порциите разтворете шафрана.

Овкусете със сол и черен пипер и когато оризът е готов го свалете от огъня, добавете останалото масло и поръсете с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: