Сос Миланезе

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Сос Миланезе1 / 2
16/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Всяка уважаваща себе си паста мечтае да бъде залята с ароматен Сос Миланезе"

Необходими Продукти

  • прошуто - 150 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • целина - 1 клонче
  • масло - 20 г, краве
  • кайма - 300 г
  • бульон - 100 мл, зеленчуков
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г, консервирани
  • домати - 500 г, обелени
  • сметана - 3 с.л., течна
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прошутото, лукът, морковът, чесънът и целината се запържват в маслото. Зехтинът се нагорещява отделно и се запържва каймата, докато стане на трохи.

Прибавя се виното, като след 5 мин. се прибавя и първата смес, нарязаните на ситно домати, долива се зеленчуковият бульон, овкусява се със солта, черният пипер и индийското орехче.

Оставя се да къкри около 30 мин. Разбърква се периодично, прибавят се и гъбите. Вари се още 20 мин. и след като се отстранят от диска, се прибавя магданозът и сметаната. Разбърква се добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: