Начин на приготвяне
Обезкостяваме пилешкото бутче.
В част от бульона разтваряме шафрана и оставяме да се оцвети.
В олиото запържваме ситно нарязания лук, щом омекне, прибавяме ориза (аз не го мия), разбъркваме и щом стане прозрачен, деглазираме с виното и оставяме да изври.
Добавяме горещия пилешки бульон на части, като бъркаме, докато омекне оризът за нашето вкусно ризото.
Щом оризът е готов, дърпаме от котлона и прибавяме разтворения шафран, връща се на котлона за кратко, докато се абсорбира течността.
Сваляме и добавяме маслото и отново разбъркваме нашето ризото Миланезе, след това прибавяме ситно настъргания пармезан и накрая пилешкото месо.
Поднасяме ризотото Миланезе с пиле, поръсена с нарязан магданоз.