Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и добавете към него захарта и сухата мая. Разбъркайте и захлупете. Оставете настрани за 5 мин.
Пресейте брашното в купа и добавете щипка сол. Направете кладенче в средата и започнете да добавяте прясното мляко (с маята и захарта). Разбъркайте леко с лъжица и прибавете 1 яйце. Отново разбъркайте и постепенно замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Готовото тесто покрийте и оставете да втасва за поне час. През това време пригответе плънката.
За целта смесете в купа изварата, топеното сирене, предварително рендосания кашкавал и 2 яйца. Намачкайте всичко добре с вилица. Накрая добавете наситнения магданоз.
След като тестото е втасало, го разделете на 3 топки. Всяка топка разточете (върху леко набрашнена повърхност) на не много дебела правоъгълна кора. Навийте 2-та края (по дължина)на всяка кора един към друг, така че да се получат 2 рула.
Притиснете краищата им и след това внимателно разделете леко рулата, за да се получи нещо като лодка. В средата на всяка лодка разпределете от сместа.
Подредете 3-те лодки в покрита с хартия за печене тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин.