Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифлички с ягодово сладко

Козуначени кифлички с ягодово сладко

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Козуначени кифлички с ягодово сладко
Снимка: К.Георгиева
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"От тези вкусни козуначени кифлички ще опитат само онези, които станат рано. Поспаланковците само ще се облизват"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 - 1.2 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясна мая - 1 кубче
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - по желание
  • ягодово сладко - около 300 г
  • яйца - за намазване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в подходящ съд и в средата му се прави кладенче.

Половината от прясното мляко се затопля и към него се добавя маята, 1 с.л. захар, солта и малко брашно до получаване на гъста каша. Оставя се настрани да шупне.

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото, останалото прясно мляко, а накрая и шупналата мая. Сместа се разбърква добре и се изсипва постепенно към брашното.

Омесва се меко тесто и се оставя на топло място да втаса за около 30-40 мин. След като втаса тестото се омесва още веднъж и се разделя на топли колкото юмрук.

Всяка топка се разточва на тънка кора и се разделя на 4 или 8 триъгълни части в зависимост от желаната големина. Във всеки триъгълник се слага по една ягода от сладкото и се завива на стегната кифличка.

Кифличките се подреждат в тава с хартия и се намазват с разбито яйце и се поръсват с кристална захар. Пекат се на 200 градуса с вентилатор около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Много благодаря, харесва ми рецептата и ще ги пробвам, дано и моите се получат толкова апетитни ! Хубави празници !
22.12.2017 09:50
1
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Изглеждат чудесно, но колко са яйцата за тестото ?
21.12.2017 13:55
1
Покажи всички подкоментари