Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Пица Калцоне в кухненски робот

Пица Калцоне в кухненски робот

АлександърАлександър
Новак
131003865
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
57 мин.
Порции
4
"Имате кухненски робот? Тогава работата по приготвянето на калцонето е наполовина свършена! А за вас остава тежката задача да го изядете"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 360 г
  • вода - 240 мл вода
  • олио - 30 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • За плънка
  • доматен сос - 200 г
  • шунка - 200 г
  • кашкавал - 130
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да месите тестото на ръка или с помощта на кухненски робот. В купа добавете 120 г брашно, водата, захарта и маята.

Превключете робота си на най-ниската скорост и го оставете да бърка за 5 минути, докато маята се активира. Добавете останалите съставки за тестото и минете на средна скорост.

Ако е нужно добавете още брашно, че тестото да стане гладко и да не залепва по купата.

Намажете съд с малко олио и преместете тестото, покрийте го с фолио и оставете за 30 минути, докато втаса.

Загрейте фурната на 230 градуса. Извадете тестото от купичката и го натиснете с юмруци, за да спукате балончетата. Разделете го на 4 равни части.

Разточете кръгчета и добавете 1/4 от доматения сос, 1/4 от шунката и 1/4 от кашкавала. Оформете пиците и ги сложете на тава, която е постлана с хартия за печене.

Добавете към жълтъка малко вода и го разбийте. Намажете пиците и ги сложете да се пекат за 15 минути.

Изчакайте 5 минути преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: