Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Мързелива къпана баница

Мързелива къпана баница

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Мързелива къпана баница
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 4
12/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Тази сутрин баба беше мързелива, но баницата ѝ се получи повече от перфектна Хапнахме я с яйран и компот"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • вода - 200 мл хладка
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 125 г краве
  • олио - 125 мл
  • сирене - 200 г
  • брашно - 700 г + 100 г за разточването на корите
  • вода - 400 мл студена за заливане на баницата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата, хладката вода, оцета, солта и започвате да добавяте постепенно брашно. Трябва да получите меко тесто. Разделяте полученото тесто на 14 еднакви топки, покривате ги със стреч фолио или кърпа и го оставяте да починат.

Разтопявате маслото и го смесвате с олиото. Взимате едната топка, поръсвате повърхността за точене с брашно и започвате да точите. Кората ви трябва да е голяма, колкото е голяма баницата (моята беше 30 см.).

Намазнявате тавата и слагате разточената кора, заливате с лъжичка масло и размазвате върху кората.

Така разточвате и останалите 13 кори, като върху всяка слагате по лъжица масло. На петата кора наръсих половината сирене, сложих още 5 и наредих втората половина.

Мушнах я в предварително загрята на 200 градуса фурна, като я намалих на 180 градуса.

Когато баницата се изпече добре, я вадите и я заливате със студената вода и пак я мушкате за още двайсетина минути във фурната, докато поеме цялата вода.

След като прецените, че е готова, и я извадите, оставете я да почине 10 мин. и тогава поднесете с подсолен айрян.

Гарантиран резултат! Страхотна вкусотия!

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Turkyan Saba
Turkyan Saba
Сега я сложих във фурната,ще видим как ще стане.
17.10.2017 13:46
1
Вальо
Вальо
Изглежда страхотно ! Непременно ще опитам да я направя .
Само че ще сложа повечко сирене ;)
13.11.2016 12:55
2
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#173178
Потребител#173178
Скоро не бях виждала по-апетитно нещо! Поздравления за снимките и самата баница! Непременно ще я пробвам при малко повече свободно време.
01.07.2016 21:57
3
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Никога не съм правила такава баница, изглежда ми апетитна. Ще се възползвам от рецептата!
13.06.2016 08:24
2
1
1
Покажи всички подкоментари