Начин на приготвяне
От продуктите за тесто замесете твърдо тесто и не се притеснявайте от това. Оставете за 30 мин. да се отпусне.
Разделете на 11 топчета. Разточете всяко топче на тънък кръг с диаметър на тигана, който ще ползвате.
Отделете две кори, които ще ползвате за горна и долна, а останалите подредете една върху друга, като между тях поръсите с малко брашно.
Загрейте тенджера с вода. Когато заври, пускайте един по един всеки лист (без двата, които заделихме) за 40 секунди. Извадете и изцедете.
Паралелно сглобявате баницата. Намажете тигана с масло и сложете едната кора, която заделихме. Слагате един лист във водата. Изчаквате 40 секунди. Вадите, изцеждате.
Ръсите сирене, малко разтопено краве масло, изцедената кора.... и така до края, като завършвате с втората суха кора, която заделихме.
Включете на среден котлон (при мен от 1 - 10, пекох на 4-та степен). Изпечете от двете страни, като преди да обърнете баницата, сложите малко краве масло в него, а след това я прехвърлите.
Къпаната Баница със Сирене е готова.