Гювеч по Силистренски

ЕлиЕли
Чирак
34117125
Гювеч по Силистренски
Снимка: Ели
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Знаете ли защо толкова много обичаме гювеч? Защото в него има от всичко, по много и се получава много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • картофи - 200 г
  • пипер - 1 - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 бр.
  • домати - колкото поеме
  • магданоз
  • червен пипер - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • яйце - 3 - 4 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • зелен фасул - 1 малко бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо. Докато ври, нарязваме зеленчуците на кубчета. Запържваме ги в мазнина и ги задушаваме леко.

Когато са почти готови, прибавяме червените домати. Слагаме и месцето.

Оставаме го на котлона да ври. Когато всичко е сварено, можем да запържим отделно в малко мазнина червен пипер с брашънце и да го прибавим към манджата.

Накрая счукваме яйцата в тенджерата и поръсваме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: