Тирамису с мед

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2k
798
620
20/01/2017
"Да, по-хубаво е отколкото може да си представите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12 - 14
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 350 г обикновени
  • масло - 125 г
  • За крема
  • жълтъци - 6 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 150 г течна
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • За поръсване
  • инстантно кафе - 1 ч.л.
  • какао - 4 с.л. инстантно или натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура. Разбийте с миксер жълтъците и меда в стъклена купа до сгъстяване на сместа.

След това поставете съда в тенджера с вода на водна баня, като непрекъснато бъркате за около 10 минути.

След това изчакайте сместа напълно да е изстинала и прибавете маскарпонето и сладкарската сметана предварително разбита на сняг. Разбъркайте докато се получи гъст гладък крем.

Бисквитите натрошете с блендер на трохи. Прибавете към тях пакетчето краве масло, предварително разтопено. Омесете хубаво сместа и я разпределете равномерно във форма с подвижно дъно.

Върху бисквитения блат прибавете крема и загладете. Оставете в хладилник да престои около 6 часа.

Малко преди сервиране поръсете тортата първо с инстантното кафе и след това с какаото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар