Начин на приготвяне
Млечният шоколад и маслото се разтопяват на водна баня и се разбъркват. В голяма купа се смесват яйцата, солта, маята, водата и захарта.
Разбиват се леко с миксер. Добавят се брашното и какаото и се разбива много добре. Накрая се прибавят шоколадът с маслото, натрошеният черен шоколад и боровинките.
Отново с помощта на миксер се омесва добре. Тестото се покрива и се остава да втаса около 2 часа. Тестото може да се използва веднага след втасване, но е по-лесно да се работи с него след престояване в хладилник.
Покрива се тавата с хартия за печене и се намаслява. С мокри ръце се взима тестото и се оформя на топка и се оставя да втаса още веднъж за 40 мин. Намазва се с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Коментари