Шоколадов хляб

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634332
Шоколадов хляб1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
210 мин.
Порции
1 бр.
"Когато си шоколадов маниак, няма как да не приготвиш и от нашия шоколадов хляб"

Необходими Продукти

  • шоколад - 120 г млечен
  • черен шоколад - 180 г ситно нарязан
  • масло - меко 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 и 1/2 с.л. суха
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 5 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 ч.ч.
  • боровинки - 150 г
  • олио - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млечният шоколад и маслото се разтопяват на водна баня и се разбъркват. В голяма купа се смесват яйцата, солта, маята, водата и захарта.

Разбиват се леко с миксер. Добавят се брашното и какаото и се разбива много добре. Накрая се прибавят шоколадът с маслото, натрошеният черен шоколад и боровинките.

Отново с помощта на миксер се омесва добре. Тестото се покрива и се остава да втаса около 2 часа. Тестото може да се използва веднага след втасване, но е по-лесно да се работи с него след престояване в хладилник.

Покрива се тавата с хартия за печене и се намаслява. С мокри ръце се взима тестото и се оформя на топка и се оставя да втаса още веднъж за 40 мин. Намазва се с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Допадна ми тази рецепта, само ме притеснява чашата какао, струва ми се много това количество
01.03.2017 18:37
1
Покажи всички подкоментари