Начин на приготвяне
В купа се разбиват с вилица яйцата с малка щипка сол. Кашкавалът се рендосва на едро и прибавяме в яйчената смес.
Добавя се и натрошено сирене, стрък чесън, нарязан на ситно, но може и на прах.
Накрая кокосово брашно и всичко се разбърква.
Като заместител на кокосово брашно може да се ползва и брашно от нахут, елда, оризово и от този род.
Разбърква се гъста смес.
С лъжица се прехвърля върху хартия за печене и се оформя тънка пърленка с диаметър около 22 см.
Отгоре се поръсват семена микс и печем кето хляба в загрята фурна 180°C до суха клечка и златист загар.
Сервираме чеснова пърленка без брашно топла, чудесна е!
Добър апетит!