Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Чеснова пърленка без брашно

Чеснова пърленка без брашно

Чеснова пърленка без брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Апетитна чеснова пърленка, която може да хапнете с всяко любимо ястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 40 г натрошено
  • зелен чесън - 1 бр. зелена част
  • семена - микс
  • кокосово брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с вилица яйцата с малка щипка сол. Кашкавалът се рендосва на едро и прибавяме в яйчената смес.

Добавя се и натрошено сирене, стрък чесън, нарязан на ситно, но може и на прах.

Накрая кокосово брашно и всичко се разбърква.

Като заместител на кокосово брашно може да се ползва и брашно от нахут, елда, оризово и от този род.

Разбърква се гъста смес.

С лъжица се прехвърля върху хартия за печене и се оформя тънка пърленка с диаметър около 22 см.

Отгоре се поръсват семена микс и печем кето хляба в загрята фурна 180°C до суха клечка и златист загар.

Сервираме чеснова пърленка без брашно топла, чудесна е!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: