Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Кето чеснова пърленка с кашкавал в еър фрайър

Кето чеснова пърленка с кашкавал в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето чеснова пърленка с кашкавал в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Един по-здравословен вариант на любимата пърленка. Насладете се на вкусния хляб без притеснение за фигурата си."

Необходими Продукти

  • брашно от слънчогледово семки - 40 г
  • хуск - 14 г
  • бакпулвер - 4 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • яйце - 1 брой
  • оцет - 3 мл.
  • гореща или вряла вода - 60 мл.
  • настърган кашкавал - малко, за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кето чеснова пърленка с кашкавал в еър фрайър за почитателите на кето рецептите и въздушния фритюрник.

Първо се смесват сухите съставки и се разбъркват. Яйцето се разбива и тогава се прибавя. Оцетът и водата се добавят накрая. Всичко се обърква хубаво.

Взема се лист хартия за печене и се намазва с масло. С леко мокри ръце се разстила тестото в кръг около 20 см. Слага се да се пече на програма bake - 165 градуса.

Първо се пече 7 минути, после се обръща и запича за още три минути. Накрая се прибавя малко настърган кашкавал. Доопича се кето хлябът на 185 градуса за около 3-4 минути.

Може да изпечете пърленката и във фурната на 180 градуса.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесно!
25.06.2023 07:35
1
1
Покажи всички подкоментари