Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко хладка, добавете захарта и малко брашно. Разбъркайте и оставете но топло, за шупне.
В пресятото брашно направете кладенче, излейте маята и добавете останалите съставки. Омесете меко тесто за пърленки. Ако е необходимо, добавете още брашно.
Оформете тестото на топка и го покрийте с чиста кърпа. Оставете го на топло да втаса.
Готовото тесто премесете и накъсайте 4-5 топчета.
Разточете всяко топче на кръгла питка и така оформете всички пърленки. Изпечете в загрята фурна до златисто.
Преди края на печенето, намажете обилно с ароматно чесново масло. Допечете още 1-2 минути пърленките с чесън.
По желание поднесете разядка от сирене към чесновите пърленки на фурна.