Начин на приготвяне
В купа се омесва каймата със ситно нарязан лук, черен пипер, кимион, ронена чубрица, галета и 1 яйце.
В намаслена форма за кекс се разпределя каймата по дъното и стените да се получи като гнездо. Отгоре се поставят на дъното две ленти бекон, а останалите се нарязват на парчета и се поставят по стените.
Топеното сирене се нарязва на парчета и се поставя по дъното, върху него се поставят тънки плочки кашкавал и се чукват 3-4 яйца. Поръсват се с малко сол, червен пипер, шарена сол.
Печем кекса в загрята фурна на 190 градуса за 40 минути до готовност на каймата. Изважда се с дървени лопатки от формата и поставяме в чиния.
Изчакваме леко да се охлади, нарязваме на парчета и сервираме с порция настъргана салата Фитнес от обелени моркови, ябълки, лимонов сок, зехтин и сол.