Начин на приготвяне
Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете маслото и замесете ронливо тесто.
Когато консистенцията стане ронлива, добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.
Загрейте фурната на 180 градуса. Запържете лука и каймата до златисто. Сипете двата вида бульон. Настържете морковите и ги сложете при каймата. Добавете царевицата и граха. Гответе до изпаряване на течността.
Сварете яйцата.
От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата.
В средата сложете разрязаните на половинки яйца.
Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката. Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка.
Печете соления пай 45-50 минути или до златиста коричка.
Богатият солен пай с кайма е готов.
Коментари