Начин на приготвяне
В касеролка слагаме към 150 мл вода на котлона и когато заври, прибавяме щипка сол и киноата. Вари се не повече от 8-10 мин. Не трябва да се разварява, а да остане леко хрупкава. Изстудяваме със студена вода и изсипваме в гевгир да се отцеди.
В купа слагаме нарязаните на кубчета обелена краставица и домат, накълцаните пера от лука и чесъна, свареното предварително пилешко месо - нарязано на парченца, киноата, лененото масло, уни сос, хималайска сол на вкус.
Всичко се разбърка, за да се овкуси добре, и се слага в салатена чиния.
Кокосовият орех се реже на тънички лентички с белачка за зеленчуци и се слага върху салатата.
Финализираме с магданозеното песто и маслини.