Пухкави питки със сирене и сухи чушки

21/01/2017
"Ароматът на тези питки ще ви омае "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята със захарта в купичка и ги залейте с топлото мляко, оставете за 5 мин. да се активира маята. Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво.

Направете кладенче в средата на брашното, добавете шупналата мая, разбития белтък, оцета и олиото, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и оставете за 40 мин. на топло да втаса. Готовото тесто замесете втори път, разделете го на 10 равни топчета.

Натрошете сиренето в купа и добавете натрошените червени чушки, разбъркайте. Вземете едно топче и го разточете на малка овална кора, намажете с олио, поръсете с плънка, навийте на руло, а след това завийте рулото на охлюв.

Така направете с всичкото тесто, подредете готовите питки в тава застлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък, печете за около 40 мин. на 200 градуса. Готовите питки намажете с масло и завийте с чиста кърпа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар