Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с бисквити

Баклава с бисквити

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Баклава с бисквити3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Толкова е вкусна, че ще свърши преди да успеете да я снимате"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • масло - 200 г
  • За плънката
  • бисквити - 1 пакет "Petit Beurre"
  • царевично нишесте - 50 г
  • пудра захар - 40 г
  • белтъци - 2 бр.
  • За сиропа
  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - кората на 1/2 лимон
  • канела - 1 бр. пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С точилка натрошавате бисквитите върху хартия за печене. Поставяте ги в тава, смесвате с нишестето, захарта и белтъците.

Втривате с длани докато сместа стане на гранули. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 7-10 минути, като периодично разбърквате.

Разделяте корите на три части. В подмазана с масло тава (според размера на корите), редите първата част от корите, като всяка кора намазвате с масло.

Разпределяте половината плънка върху тях. Редите втората част кори, разпределяте останалата плънка и завършвате с останалите кори.

Разрязвате баклавата на желаната форма от вас парчета. Печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса за около половин час.

През това време си подготвяте сиропа, като обединявате всички съставки за него и варите в продължение на 2 минути от завирането му.

Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: