Курабийки в буркан

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Курабийки в буркан
Снимка: Veselina
3 / 4
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
39 мин.
Порции
6
"Страхотна идея за подарък"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч
  • бакпулвер - ½ ч.л
  • сол - ¼ ч.л
  • кафява захар - 1/3 ч.ч
  • пудра захар - ½ ч.ч
  • овесени ядки - 65 гр.
  • червени боровинки - 100 г сушени
  • шоколад - 100 г.
  • ванилия - 1 бр. пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подходяща рецепта за подарък. Рецептата е от интернет сайта Кулинарни мисли и разни други неща. Измиваме 1 бр. буркан с винтова капачка от 750 г. мисля че са, тези от краставички или гъби.

Пресяваме в купа 1 ч.ч. брашно с ½ ч.л бакпулвер и ванилия с голяма цедка или със сито. Измиваме и подсушаваме много добре буркана. Изсипваме първо брашното. Потръскваме да слезе на дъното. След това с помощта на уред за мачкане, пасиране на картофи /кръгъл с дупки и дръжка/, има го във всяка кухня, притискаме. Първо притискаме така че да слезе надолу възможно най-добре и после с краищата му по стените, за да няма от брашното.

Следва кафявата захар. По същия начин притискаме. Трябва да е стегнато, сбито и да стане равно. Целта ни е да стане на пластове. Следва пудрата захар - пак по–горе указания начин. След пудрата захар слагаме овесените ядки. Овесените ядки, които използвах, са без примеси на ядки, сушени плодове. Пак изравняваме и притискаме.

Вече са се образували няколко реда. След тях изсипваме сушени червени боровинки. Тях изсипваме внимателно и равномерно и после много леко притискаме, за да не се смачкат. Нарязваме 1 шоколад на малки парченца. Аз нарязах всяко блокче на 4 по-малки квадратчета, т.е на кръст. Изсипах и тях. Не ги притискаме, защото има място, а и ще се начупят.

Затваряме добре с капачка с винт. Изрязваме си кръг от пъстра хартия с диаметър колкото десертна чиния. Слагаме го върху капачката и връзваме с панделка или канап. Със същия вид канап или панделка на буркана връзваме папирус, направен от хартия или друг материал, на който сме написали указания при приготвяне на курабийките и нужни продукти.

Към нужни продукти са: 100 г масло и 1 яйце /голямо/. Към указанията пишем: Изсипваме съдържанието в купа. Разбъркваме всички съставки. Добавяме меко масло и 1 яйце. Разбъркваме всичко. Със супена лъжица оформяме курабийки.

Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Загряваме фурната на 190 градуса. Слагаме ги в тавичката на разстояние едно то друго. Печем ги 10-14 мин до леко кафяви краища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: