Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантно свинско с кисело зеле

Пикантно свинско с кисело зеле

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пикантно свинско с кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пикантни импровизации с пилешко месце и кисело зеле - ето от това имаме нужда днес"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 - 400 г (или свински кокали)
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • олио - или свинска мас
  • лют червен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се месото и се нарязва на парчета. Поставят се в тенджера с мазнината и се запържват, след което се прибавя накълцаното на ситно кисело зеле, което да покрие добре месото и то да е в зелева прегръдка.

Налива се от зелевия сок и тенджерата се захлупва. Оставяме за ври без да разбъркваме често. Разбира се, от време на време трябва да се гледа дали не е изврял зелевият сок.

Ако той е много солен и кисел се прибавя малко вода, за да не стане много кисело и солено яденето. Когато зелето и месото са уврели достатъчно, се прибавя сладкият червен пипер. Трябва само да клокне и се сваля от огъня.

Аз предпочитам яденето да е много горещо и преди консумация посипвам лют червен пипер, но не ситно смлян, а счукан, да му се виждат семенцата.

Мазнината, която се използва е според предпочитанието, защото ако не ядете свинска мас, няма защо да я използвате. Всичко е импровизация на място, както и количеството продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: