Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Taлиатели със спанак

Taлиатели със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Taлиатели със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"В наше лице Италианската кухня има своите най-верни почитатели, защото ни е дала рецепта като тази"

Необходими Продукти

  • паста - 400 - 500 г талиатели
  • орехи - 100 г
  • спанак - 300 г
  • сирене - 150 г Рокфор или др.
  • босилек - пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 100 мл
  • вино - 100 мл сухо бяло
  • сметана - 250 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете талиателите да се сварят според указанията на опаковката, след което ги отцедете.

Почистете и накълцайте спанака, както и орехите и ги запържете заедно в сгорещеното олио, докато спанакът спихне.

Разбъркайте заедно бялото вино със сиренето Рокфор, пресования чесън и сметаната.

Сложете сместа при спанака да клокне и сиренето да се разтопи. Овкусете със сол и черен пипер.

Поднесете порция талиатели, разбъркани със спаначения сос и украса от пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: