Чорба от кисело зеле и боб

Румяна милчеваРумяна милчеваЧирак13012371
22/01/2017
"Как да не се влюбиш в традиционната Българска кухня?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 759
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 400 г
  • праз - 1 бр. (бялата част)
  • боб - 400 г готов от буркан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - трябва да е 2 пръста над зелето
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на ситно и го слагаме да се вари като му сложим дафиновия лист и малко от олиото.

След около 30 минути го проверяваме дали се е посварило, не трябва да е преварено, а леко да хрупка.

Ако е готово му слагаме черен пипер, риган, сол, джоджен и буркана боб.

Оставяме да се готви 15 минути, през това време нарязваме на ситно праза.

Слагаме останалото олио в тигана и като се загрее прибавяме праза и пържим 1-2 мин., след което прибавяме брашното и след 1 минута червения пипер.

Взимаме от бульона на зелето и слагаме в запръжката, разбъркваме хубаво и изсипваме в тенджерата.

Варим още 5 мин. и махаме от котлона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар