Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържено кисело зеле с боб

Пържено кисело зеле с боб

Ж ЖечеваЖ Жечева
Новак
106367
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Вкусна класическа гозба от Българската кухня, която ще ви накара да се влюбите в простите ястия"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • кисело зеле - една зелка
  • зелев сок - 100 мл
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага да се вари, като два пъти се сменя водата след завиране.

Киселото зеле се нарязва и се слага да ври със зелевия сок, когато омекне се смесва със сварения и отцеден от водата боб.

В тиган се налива олиото, обелва се лукът и се нарязва ситно, прибавя се към олиото и се запържва до златисто, тиганът се сваля от котлона и се прибавя червеният пипер, разбърква се и докато е горещо се полива върху зелето с боба, разбърква се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: