Начин на приготвяне
Не пиша количество на никоя от подправките, защото зависят от количеството месо и от личните предпочитания. Месото трябва да кисне 24 часа във водата с добавена към нея сол.
Точна на двадесет и четвъртия час се изважда и оставя 20 - 30 минути да се окапе.
През това време всички подправки се изсипват в блендер или мелничка и е смилат на супер дребно.
Когато месото е готово, се слага в тава и се посипва с подправките. Трябва да се оваля хубаво в тях, за да полепнат по него.
Конче се вдява в игла и се прекарва през месото, за да се направи връзка, за която да се закачи. Закача се на проветрива място без пряка слънчева светлина и съхне така между 15 и 20 дни.
Когато изсъхне, се реже на тънко и се сервира за мезе на червено вино.