Пролетни рулца със свинско месо

ИввИвв
Чирак
57
325
70
168
23/01/2017
"Ароматът, който се носи от кухнята, казва всичко вместо нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 974
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • гъби - 7 бр., сушени
  • олио - 3 с.л.
  • свинско месо - 200 г или пилешко по ваш избор и вкус
  • зеле - 1/2 глава Китайско
  • лук - 2 стръка зелен
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бульон - 1/3 ч.ч. по ваш вкус
  • кълнове - 1 ч.ч. , бобови
  • брашно - 1 ч.л. , царевично
  • кори за баница - 12 листи или за пролетни ролца
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите в топла (гореща) вода, докато омекнат за около 15 - 20 минути.

След това отделете пънчетата, ако имат такива вашите сушени гъби, и нарежи на тънко шапчиците. Нарежете на тънко и свинското месо ( ако не обичате и не ядете свинско месо, може да го заместите и с пилешко). Нарежете на дълги ивици зелето и на дребно - зеления лук.

Поставете дълбок тиган на котлона, докато се нагорещи. Добавете олио, покривайки изцяло дъното. Добавете свинското или пилешкото и пържете за 2 - 3 минути. Добавете гъбите и зелето и пържете за около 5 минути.

Добавете зеления лук, соевия сос и черния пипер и гответе за 1 - 2 минута. Добавете бульона и бобовите кълнове, разбъркайте, за да се покрият останалите продукти.

Разтворете царевичното брашно в 1 с.л. вода. Добавете разтвора от царевичното брашно и бъркайте, докато сосът кипне и се сгъсти. После дръпнете от котлона, за да се охлади. Загребете около 2 с.л. от пълнежа и поставете в листите от корите за баница.

Загънете по ъглите и навийте на рулце. Намокрете леко ъглите с вода и загънете, за да се слепне.

Загрейте отново олио в дълбок тиган. Внимателно изпържете рулцата.

Обръщайте ги от време на време, докато станат златисти - за около 2-3 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар