Шоколадова торта без печене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2
12
24/01/2017
"Кой ви е казал, че не може да правите торта? А опитахте ли по тази рецепта?"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 861
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • орехи - 50 г
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • тъмен шоколад - 200 г
  • крем - 2 пак. Парадиз шоколад на Dr. Oetker
  • банани - 3 бр.
  • желатин - 2 пак.
  • За украса
  • банан
  • бял шоколад - спирали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на трохи в блендер. Краве маслото се разтопява в микровълнова фурна и се прибавя към бисквитите. Накрая се добавят и нарязаните орехи. Всичко се размесва и разстила на дъното на тортена форма с подвижни стени.

Бананите се пасират, а шоколадът се разтопява на водна баня. Приготвя се кремът, като в купа се разбива с миксер студеното прясно мляко и кремът на прах първо на ниска степен и след това продължете на висока за около 3 минути.

След това се прибавят разтопеният шоколад и пюрираните банани. Разбъркваме всичко хубаво и добавяме двата желатина, предварително разтворени в малко течност, по указание на опаковката им.

Кремът изсипваме върху бисквитения блат.

Тортата поставяме във хладилника да стегне минимум 4 часа. Изваждаме подвижните стени и украсете със спирали от бял шоколад и парчета банан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар