Спаначени крекери

Янка ГорановаЯнка ГорановаГотвач178141313
24/01/2017
"Само предлагаме, а вие избирате колко точно ще излапате "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 603
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 300 г
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • микс семена - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и нарязваме спанака, можем да използваме и замразен, но за предпочитане е да е пресен. Пресяваме двата вида брашно, добавяме зехтин, сол и спанака.

Замесваме тесто, ако е необходимо, може да добавим малко хладка вода.

След това го разточваме с дебелина 3-4 мм. Режем тестото на форми по желание, но не го разделяме.

Размразете спанака. Поръсваме тестото с микса от семена - мак, сусам, слънчогледово семе, тиквени семки и др. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, без да ги разделяме.

Печем около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Може да включим вентилатора на фурната за по равномерно изпичане.

След като се изпекат крекерите, се разделят много лесно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар