Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Лимецови крекери с маслини

Лимецови крекери с маслини

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Лимецови крекери с маслини
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
24/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Диетични соленки и полезни гризини са тези лимецови крекери с маслини"

Необходими Продукти

  • маслини - 100 г (без костилки)
  • зехтин - 40 г
  • лимецово брашно - 200 г
  • подправки - 3 г черен пипер, кимион, риган
  • сол - 5 г
  • вода - 100 или 120 мл
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото на крекерите може да използвате каквито маслини пожелаете, важното е да ги обезкостите, преди да ги накълцате на дребни парченца.

В купа за замесване на тестото сложете надребнените маслини, зехтина, солта и подправките.

В зависимост от маслините, които ползвате, преценете внимателно количеството на солта. Подправките са по ваш избор - аз слагам черен пипер, кимион и риган - ако някоя не ви допада, просто не я слагайте.

Прибавете 100 мл вода и добавете лимецовото брашно. Разбъркайте с лъжица. Трябва да се получи леко лепкаво тесто. Ако има нужда от още брашно, прибавете и останалите 20 г.

С точилката разточете тестото на тънко върху два листа хартия за печене. Отстранете хартията отгоре, поръсете със черен сусам (може и без или с прясно смляна едра сол например).

Нарежете гризинките на квадратчета и преместете в тавата, както са на хартията.

Печете диетичните соленки в предварително загрята на 180 °C фурна на вентилатор за 20 - 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: