Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пудинг»Хлебен пудинг с вишнево сладко

Хлебен пудинг с вишнево сладко

Хлебен пудинг с вишнево сладко
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Признаваме, че нарочно оставяме хлябът да изсъхне, за да имаме повод да приготвим хлебен пудинг"

Необходими Продукти

  • хляб - 5 филии без кората бял стар
  • сладко от вишни - 1 бурканче
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на филии, подредете ги в малка йена, отгоре разпределете сладко.

В дълбока купа чукнете яйцата, разбийте ги леко с тел, добавете захарта и разбийте, докато захарта се стопи, налейте млякото, добавете ванилията, и разбъркайте отново.

Излейте млечната смес в йената, печете десерта за 60 мин. на 170-180 градуса.

Сервирайте хлебния пудинг охладен.

Хлебният пудинг с вишнево сладко е страхотен, опитайте го.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: