Начин на приготвяне
Намазваме правоъгълна форма за печене с малко масло по дъното и стените. Изсипваме в нея 1 ч.ч. захар и разпределяме по дъното.
Загряваме фурната на 180 градуса и поставяме вътре формата. Когато захарта се карамелизира до светъл карамел, изваждаме.
Разбиваме яйцата с останалата захар в купа на ръка. Добавяме пудинга, бакпулвера, ваниловата захар, смесваме добре и наливаме млякото.
Отново разбъркваме хубаво до еднородна смес.
Начупваме нарязания хляб на едри парчета във форма и отгоре заливаме равномерно със сместа.
Нарязваме маслото на парченца и го разпределяме отгоре равномерно.
Печем хлебния пудинг на 200 градуса 15 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се охлади и го покриваме с фолио.
Оставяме нашия хлебен пудинг с карамел за една нощ, да се стегне.
След това го поръсваме с малко пудра захар и сервираме.