Лаврак с карофки

24/01/2017
Sophie Zidarova
отSophie ZidarovaНовак111
"Онази, които обичат риба, ще оценят рецептата, а останалите - опитайте и ще разберете какво изпускате "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 967
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре почистената риба Лаврак.

Слагате хартия за печене на дъното на тавата. Леко може да намажете с масло.

Нареждате рибките, осолявате с морска сол внимателно, тъй като рибата все пак е солена. Затова аз слагам солта върху пергамента (хартия за печене).

Поръсвате с подправка за риба и може да добавите девесил - пресен или сух. В Рибната подправка на Пикантина се съдържа, но ако обичате можете да добавите и още.

Поръсвате със сух чесън и слагате масалце между коремчетата на рибките и отгоре на кожата.

Слагате тавата във фурната и печете на 180-220 градуса, като следите по кожата на рибата. Когато стане хрупкава и златиста - рибата е готова.

За гарнитурата в този случай аз направих пържени картофки.
Използвах няколко картофа - нарязани подобаващо за пържене и изпържих в малка тенджерка.

Поръсих отстрани в чинията с лек докоративен ефект.

Надявам се да Ви хареса!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар