Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак на фурна

Лаврак на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лаврак на фурна
Снимка: Анонимен
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Включете фурната да се загрява, защото приготвянето на рибата няма да ви отнеме много време!"

Необходими Продукти

  • риба - 1 лаврак, почистен
  • розмарин - стръкчета пресен
  • лимони - 1 на резени
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • картофи - 5 броя
  • домати - 2 броя
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения лаврак натъркайте с подправки отвън и отвътре.

В корема му сложете резени лимон, стръкчета розмарин.

В тава от едната страна разпределете обелени и нарязани на колеца картофи, рибата в средата и кръгчета домати от другата страна.

Залейте със зехтина, бялото вино и поръсете със сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио, направете няколко дупки с игла и сложете да се пече в умерено загряна фурна за 40 минути.

Махнете фолиото и доопечете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка: