Пълнено телешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
929
151
705
1
23/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 - 800 г
  • шунка - 200 г
  • телешко месо - 200 г от врат
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1 връзка
  • кромид лук - 2 глави
  • домат - 4 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Печено Телешко

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на 6-8 бр. тънки правоъгълни филии, всяка от които да е около 100 г. Смиламе два пъти крайчетата, които остават от оформянето, заедно с шунката, телешкия врат и магданоза. Към получената смес добавяме яйцето, сол, черен пипер, 1 с.л. сметана и всичко се размесва много добре.

Сместа се разделя на 6-8 равни части и всяка от тях се поставя върху филията от телешко месо. Месото се сгъва във формата на пакет и се връзва с конец на кръст.

В подходящ съд загряваме маслото и нареждаме получените пакетчета, доливаме с вода и печем в умерена фурна около 20 мин.

След като месото се зачерви, се залива с виното и когато то се изпари, се прибавят доматите, нарязани на едро, лукът - също нарязан на едро, магданозът - нарязан на ситно, солта и черният пипер. Печем още около 30 мин.

Затопляме останалата сметана, без да заври и заливаме месото.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар