Бисквити с тиква и смокини

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
141
31
3
23/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сушени смокини - 200 г
  • варена тиква - 300 г
  • овесени ядки - 250 г
  • слънчогледови семки
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • сух джинджифил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в голяма купа, след това заедно със сварената тиква се пасират добре до получаване на хомогенна смес.

В друга купа смесва останалите продукти без смокините. Разбъркваме ги и добавяме сместа с тиквата. Оставяме настрани за около 10 минути, за да могат овесените ядки да се напоят.

Междувременно е добре да включим фурната на 160 градуса да се загрее.

Режим смокините на малки късчета и ги добавяме към сместа.

Слагаме хартия за печене в тавата и с лъжица загребваме малко количество от сместа. Може да оформим с ръце, като леко сплескваме във формата на бисквита.

Печем ги за около 30 минути. Трябва да стегнат, но и да останат меки и сочни.

След като изстинат, можем да ги съхраняваме в кутия до 3 дни, но едва ли ще се задържат толкова дълго време.

Стават страхотни!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар