Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Карамелов крем за торта

Карамелов крем за торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Карамелов крем за торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Блатове може да приготвите или купите всякакви - кремът е важен, а карамеловият е и най-вкусен"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1500 мл
  • захар - 8 - 9 с.л. за карамела + още 5 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • яйца - 4 броя
  • ванилия - 1 - 2 прахчета (по 0.2 г)
  • масло - към 60 - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително прясното мляко, докато стане горещо. Заделете малко от него за размиване на брашното.

В отделен съд на водна баня карамелизирайте захарта, докато се получи хубав кафяв цвят.

Постепенно долейте горещото мляко и бъркайте, докато карамелът се разтвори. Снемете от котлона и оставете леко да се охлади.

Разбийте брашното със заделеното мляко и малко вода до гладка каша и разбийте с яйцата.

Яйчната смес сипете постепенно към карамеленото мляко, като разбивате непрекъснато с миксер.

Сложете отново тенджерата на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбъркайте с маслото.

Консумирайте приготвения крем за торта, поднесен в десертни чашки или го използвайте за торти.

По желание може да объркате жълтъците в крема и накрая охладения крем да разбъркате с разбитите на сняг белтъци.

Карамеленият крем за торта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
40
31
20
10
Дай твоята оценка: