Начин на приготвяне
Загрейте предварително прясното мляко, докато стане горещо. Заделете малко от него за размиване на брашното.
В отделен съд на водна баня карамелизирайте захарта, докато се получи хубав кафяв цвят.
Постепенно долейте горещото мляко и бъркайте, докато карамелът се разтвори. Снемете от котлона и оставете леко да се охлади.
Разбийте брашното със заделеното мляко и малко вода до гладка каша и разбийте с яйцата.
Яйчната смес сипете постепенно към карамеленото мляко, като разбивате непрекъснато с миксер.
Сложете отново тенджерата на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбъркайте с маслото.
Консумирайте приготвения крем за торта, поднесен в десертни чашки или го използвайте за торти.
По желание може да объркате жълтъците в крема и накрая охладения крем да разбъркате с разбитите на сняг белтъци.
Карамеленият крем за торта е готов.