Начин на приготвяне
Захарта за карамела се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно и стане златиста. Прелива се в тавата и се оставя. Сметаната, захарта и яйцата се разбиват на пяна.
Приготвя се тесто, като яйцето се смесва със захарта, добавя се прясното мляко и олиото. Брашното се смесва с бакпулвера, какаото, солта и ванилията и тази смес се добавя към яйчената. Разбърква се много добре.
Върху изстиналия карамел се излива сместа със сметаната. Отгоре се налива тестото. Пече се на водна баня в загрята на 180 градуса фурна около час.
Вади се от фурната, охлажда се и се оставя за 5 часа в хладилника. През това време карамелът се разтваря и се получава сироп. Той се отцежда, тортата се обръща върху голяма чиния и се полива със сиропа.