Начин на приготвяне
Фурна - 200 - 220 градуса; правоъгълна тавичка с алумуниево фолио.
В купа се разбърква каймата с яйцата, сол, черен пипер и чесън на прах. В тавичката с широко алумуниево фолио се изсипва каймата и с две шпатули се оформя на правоъгълник.
Отгоре са нареждат парчетата шунка, слайс, върху шунката се подреждат филийките със сирене и отгоре се подрежда спанакът, който не е предварително задушаван.
С помощта на фолиото се завива руло. Върху друго алумуниево фолио се подреждат плътно резените бекон. Върху тях се поставя рулото от кайма и с помощта отново на фолиото се завива на руло.
Така се поставя в тавата и соленото руло се пече на 200 градуса за около 25 минути. След това се отвива фолиото и се запича на грил или на 270-300 градуса до златист и хрупкав бекон.
Изважда се, оставя се за около 10 минути и се развива.
Поднасят се нарязани филии руло с гарнитура от печени пресни картофи.
Месното руло с плънка, завито и запечено с бекон е много вкусно!