Кейк с череши полят със сироп

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
25/01/2017
"Изглежда вкусно, мирише вкусно, значи гаранция е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 593
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяйте белтъците от жълтъците. Разбивате белтъците с щипка сок на пяна и ги оставяте. Отделно разбърквате захарта с по-голямата част от цеденото мляко.В останалото мляко добавяте содата, разбърквате и прибавяте към сместа.

Прибавяте жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавяте ванилиите и настърганата лимонова кора.

Прибавяте брашното на няколко пъти и накрая разбитите белтъци, като бавно и внимателно разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Почиствате черешите от костилките, овалвате ги в брашно и разпределяте върху кексовата смес.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час. Оставяте кекса да се охлади.

В тенджера поставяте всички съставки за сиропа и варите около 5 минути. Заливате охладения кейк с горещия сироп. След като се охлади обръщаме в подходяща чиния.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар