Пилешко Корма

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
868
300
422
1
25/12/2019
"Нека гостите да не бъдат толкова нетърпеливи, пилешкото ще стане готово след минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 395
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Манджи

Начин на приготвяне

Изчистваме кожата на пилето и нарязваме месото на кубчета. Корена от джинджифил го обелваме и нарязваме на едри кубчета.

Отделно в блендер слагаме 150 мл студена вода, скилидка чесън, бадеми, два броя чушки и джинджифил. Включваме блендера, за да се получи гъста еднородна смес.

В голям тиган загряваме мазнина, изпържваме лук. Прибавяме куркума, кардамон, канела, кориандър, 4 бр. карамфилчета, кимион и пържим за една минута.

Отделно смесваме киселото мляко с царевичното брашно. Поставяме тигана на огъня, като прибавяме тази смес с непрекъснато бъркане.

След което добавяме готовата смес от блендера с 50 мл. вода и пилешкото месо. Оставяме ястието да къкри на слаб огън около 20 минути, докато пилешкото месо се свари.

Допълваме с лимонов сок, кокосовото мляко и сол на вкус. Разбъркваме добре и след две минути Пилешко Корма е готово за поднасяне.

Рецептата за вкусната манджа е изпълнена.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар