Пилешко Корма

25/01/2017
"Нека гостите да не бъдат толкова нетърпеливи, пилешкото ще стане готово след минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 471
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме кожата на пилето и нарязваме месото на кубчета. Корена от джинджифил го обелваме и нарязваме на едри кубчета.

Отделно в блендер слагаме 150 мл студена вода, скилидка чесън, бадеми, два броя чушки и джинджифил. Включваме блендера, за да се получи гъста еднородна смес.

В голям тиган загряваме мазнина, изпържваме лук. Прибавяме куркума, кардамон, канела, кориандър, 4 бр. карамфилчета, кимион и пържим за една минута. Отделно смесваме киселото мляко с царевичното брашно. Поставяме тигана на огъня, като прибавяме тази смес с непрекъснато бъркане.

След което добавяме готовата смес от блендера с 50 мл. вода и пилешкото месо. Оставяме ястието да къкри на слаб огън около 20 минути, докато пилешкото месо се свари.

Допълваме с лимонов сок, кокосовото мляко и сол на вкус. Разбъркваме добре и след две минути е готово за поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар