Начин на приготвяне
В голяма купа смесете яйцата, захарта и сиренето. Разбийте 5 мин с миксер.
В друга купа объркайте брашното, бакпулвера и счуканите бадеми. Прибавете ги към яйчената смес, като бъркате с дървена лъжица. Разтопете маслото, изчакайте 5-6 миn да се поохлади и го добавете на тънка струйка, после разбъркайте енергично.
Посипете малините с предвиденото за тях брашно. Прибавете ги в готовата смес. Бъркайте внимателно с лъжичка, за да не се намачкат много.
Изсипете сместа във форма за торта с диаметър 24 см, предварително застлана с хартия за печене. Печете сладкиша във фурна загрята на 180 градуса.
Пробвайте с клечка дали се е изпекло добре.
За глазурата излейте в тенджерка сметаната, добавете захарта, меда и маслото. Сложете на котлона и варете около 20 мин, докато сместа се сгъсти и добие приятен карамелен цвят. Свалете от котлона, изчакайте около 10 мин и залейте сладкиша. Украсете с няколко малини.
Рецептата е от кулинарно списание!
Коментари