gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Mарина за свински пържоли

Mарина за свински пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Mарина за свински пържоли1 / 2
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Знаете ли как се прави марината за пържоли, така че след това пържолите да са толкова сочни и крехки, че направо да се топят в устата? Ето ви една прекрасна идея"

Необходими Продукти

  • свинско месо - за 1 кг
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вино - 200 мл бяло
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • карамфил - 2 броя, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се осолява и се натърква добре с прясно смляния черен пипер.

В купичка се смесват горчицата, меда, виното, натрошените дафинови листа и счукания карамфил и се разбърква до хомогенност.

С тази марината се омазват хубаво пържолките и престояват 2 часа в хладилник преди да се сготвят.

Маринатата за свински пържоли е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
48
36
20
10
Дай твоята оценка: