Начин на приготвяне
Продуктите (в частност яйцата) трябва да са със стайна температура.
Ябълките се обелват и нарязват на парченца. Пуска се фурната на 160-190 градуса за да загрее (температурата за печене зависи от самата фурна, има по-силни фурни, на които не позволява да е на 190).
Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбират с миксер до пухкава смес (захарта трябва да е добре разбита), добавя се олиото и се разбива.
След това брашното се пресява заедно с бакпулвера и се добавя към сместа, бърка се с миксера до хомогенна смес.
В тавичката (диаметър 26-28 см), в която ще печете, се слага хартия за печене и на дъното й се слага олио или масло, ако имате.
Сместа се изсипва в тавичката и отгоре се слагат ябълковите парченца.
Слага се във фурната, за да печем кексовата смес. Добре е да не се отваря вратата на фурната до 30-тата минута, за да не спадне.
Пече се около 40-50 минути в зависимост от фурната, както споменах по-горе. Всеки си знае фурната.
Проверява се с клечка за зъби, след като се боцне и има по нея от тестото, значи трябва да се пече още. След като се изпече, ябълковият сладкиш се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар и канела.
Коментари