Питки с кренвирши

28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Правят се лесно и са чудесни както за закуска, така и за лека вечеря - хапвайте и оценявайте"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - нарошено (колкото събере коф.кис.мляко)
  • брашно - колкото поеме
  • олио
  • сода - 1с.л.
  • кренвирши - 4 - 5 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме содата да шупне в млякото, към тях добавяме разбитите яйца, сиренето и 8 с.л. олио.

При непрекъснато бъркане (с тел) добавяме брашно, докато се получи гъсто лепкаво тесто.

Нарязваме кренвиршите на парчета (3-4 см) и масло на средно големи кубчета.

С намазнени ръце вземаме от тестото, оформяме го като питка и редим в намазнена тавичка.

Върху всяка питка поставяме парче кренвирш и кубче масло. Печем питките в предварително загрята (160-180 градуса) фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: